Kosten WordPress Website Laten Maken

mike-hofland-team-auget

Mike Hofland

27 mei 2024 • 4 min leestijd

kosten-laten-maken-wordpress-website-auget

Een nieuwe WordPress website nodig maar onzeker over de kosten? Dit artikel behandelt alles, van budgetvriendelijke low-code oplossingen met standaard thema's tot volledig gepersonaliseerde maatwerk sites. Ongeacht de complexiteit of grootte van je project, hier vind je de financiële inzichten die je nodig hebt.

Wat Kost een WordPress Website?

De kosten voor het ontwikkelen van een WordPress website kunnen sterk variëren, afhankelijk van de gekozen aanpak. Overweeg je een standaard thema of ga je voor een volledig op maat gemaakte site? De keuze heeft een significante invloed op zowel de initiële kosten als op de waarde op lange termijn.

Optie 1: Low-Code met Standaard Thema

De low-code optie maakt gebruik van vooraf ontworpen thema’s waarbij weinig tot geen programmering vereist is. Dit is een kostenefficiënte oplossing die vooral aantrekkelijk is voor kleine bedrijven of startups.

Kostenoverzicht:

 • Thema Aanschaf: Van €0 tot €100 voor premium thema’s.
 • Installatie en Setup: Rond de €1000 – €2.500, afhankelijk van de aanpassingen.
 • Doorlopende Onderhoudskosten: Minimaal, vaak onder de €100 per maand.

Deze optie is ideaal voor bedrijven die snel live willen met een functionele, maar standaard website.

Optie 2: Maatwerk WordPress Website

Maatwerk sites worden vanaf nul opgebouwd en zijn volledig afgestemd op de specifieke behoeften van je bedrijf. Dit vereist meer tijd en expertise, wat de kosten verhoogt maar ook een uniek product oplevert dat zich onderscheidt van de concurrentie.

Kostenoverzicht:

 • Ontwerp en Ontwikkeling: €5.000 tot €20.000, afhankelijk van de complexiteit en functies.
 • Doorlopende Onderhouds- en Updatekosten: Rond de €100 tot €300 per maand, afhankelijk van de benodigde ondersteuning.

De investering in maatwerk is aanzienlijk hoger, maar dit weerspiegelt ook de toegevoegde waarde: een unieke site die volledig is geoptimaliseerd voor jouw bedrijfsdoelen.

 

De Waarde van Maatwerk

Het kiezen voor maatwerk biedt enkele onmiskenbare voordelen die de hogere initiële kosten rechtvaardigen:

 • Exclusiviteit: Je website zal zich onderscheiden met een uniek design dat nergens anders te vinden is.
 • Optimalisatie voor Conversie: Elk element wordt ontworpen met jouw specifieke gebruikers en doelen in gedachten, wat leidt tot hogere conversieratio’s.
 • Schaalbaarheid en Flexibiliteit: Aanpassingen en updates zijn eenvoudiger uit te voeren omdat de site specifiek voor jouw behoeften is gebouwd.

 

Langetermijninvestering en ROI

De beslissing tussen een standaard thema en een maatwerk website moet niet alleen gebaseerd zijn op de initiële kosten, maar ook op de potentiële return on investment (ROI):

 • Beter SEO Potentieel: Maatwerk websites zijn vaak beter geoptimaliseerd voor zoekmachines, wat leidt tot betere zichtbaarheid en meer organisch verkeer.
 • Langere Levensduur: Een website die speciaal voor jou is ontwikkeld, zal minder snel verouderd raken dan een site die gebouwd is op een populair thema.
 • Meer Zakelijke Kansen: Een op maat gemaakte site kan specifieke functies hebben die nieuwe bedrijfsmodellen of inkomstenstromen ondersteunen.
 • Hoger Conversiepercentage: Maatwerk sites zijn nauwkeurig afgestemd op de doelgroep en klantreis, wat resulteert in een hoger conversiepercentage.
 • Meer Leads: Door verbeterde gebruikerservaring en op maat gemaakte inhoud worden bezoekers efficiënter omgezet in leads.

 

Conclusie

Het laten maken van een WordPress website kan variëren van een paar honderd tot tienduizenden euro’s, afhankelijk van de mate van maatwerk die je kiest. Terwijl low-code opties aantrekkelijk kunnen zijn voor budgetbewuste startups, biedt een maatwerk website aanzienlijke voordelen die kunnen resulteren in een hogere ROI en betere algehele prestaties. Investeren in maatwerk is investeren in de toekomst van je bedrijf.

 

Professionele WordPress Website Laten Maken?

Klaar om jouw website te lanceren of om een bestaande site naar een hoger niveau te tillen? Neem vandaag nog contact met ons op en wij nemen contact met je op voor een gratis adviesgesprek!

Mike Hofland staat klaar voor jouw vragen!
mike-hofland-team-auget Stel jouw vraag

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We sturen je 1 keer per maand gave tips & tricks om je bedrijf te groeien.